Ομάδα Διαχείρισης Άγχους μέσα από τεχνικές Κλινικής Ύπνωσης

Το άγχος είναι μία ψυχοσυναισθηματική κατάσταση που συναντάται συχνά στο σύγχρονο τρόπο ζωής και συνήθως έχει αρνητικό αντίκτυπο στην σωματική και ψυχική υγεία όπως και στη λειτουργικότητα και την ικανοποίηση από τη ζωή, την εργασία και τις σχέσεις. 

Το άγχος μπορεί να σχετίζεται με κάποια μεμονωμένη κατάσταση της ζωής μας ωστόσο μπορεί να γίνει επίμονο και γενικευμένο ή να παρουσιάζεται έντονα, επαναλαμβανόμενα και ανεξέλεγκτα σε ορισμένες καταστάσεις της ζωής που μας δημιουργούν φόβο. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι μία διάχυτη αίσθηση ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί είτε σε εμάς είτε σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Το χρόνιο άγχος μπορεί να οδηγήσει τόσο σε σωματικά όσο και σε ψυχοσωματικά προβλήματα μιας και επιδρά σημαντικά στο νευρικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Στην πιο επίμονη μορφή του μπορεί να μετουσιωθεί σε μία αγχώδη διαταραχή που ενδέχεται να μας ταλαιπωρήσει για καιρό προκαλώντας σημαντική έκπτωση στον τρόπο που λειτουργούμε καθημερινά. 

Είναι πολύ χρήσιμο για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα άγχους να αναζητήσουν και να βρουν της αιτίες που το προκαλεί προκειμένου να ανακουφιστούν και να απαλλαγούν από τις ψυχικά και σωματικά οδυνηρές του συνέπειες. Άλλωστε, η απουσία του δυσλειτουργικού άγχους αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για την εξασφάλιση μίας καλύτερης ποιότητας ζωής για εμάς και τους γύρω μας.

Στην ομαδική θεραπεία, οι άνθρωποι μοιράζονται τα θέματα που τους προκαλούν άγχος σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Η συζήτηση παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη της να αναγνωρίσουν τις αιτίες και να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος. Οι βιωματικές ασκήσεις και η εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης βοηθούν στο να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό οι αρνητικές συνέπειες του άγχους. Παράλληλα, η κλινική υπνοθεραπεία, ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο θεραπευτικό μοντέλο που χρησιμοποιείται στη διαχείριση αγχωδών καταστάσεων, συντελεί στην απελευθέρωση της απωθημένης συναισθηματικής έντασης ώστε να μην επηρεάζει τη σωματική και ψυχολογική λειτουργία.

Η ομάδα διαχείρισης άγχους θα γίνεται κάθε Πέμπτη στις 21:00 στο Dance your Soul- Γλυφάδας 
Έναρξη ομάδας: Πέμπτη 2/11/2017
Κόστος: 80 ευρώ / Μήνα