Zumba

Η zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία από: hip- hop, Samba, Salsa, Mambo πολεμικές τέχνες, λάτιν ακόμα και χορό της κοιλιάς και Bollywood.

Το 1986 ο δάσκαλος αερόμπικ Alberto "Beto" Perez είχε ξεχάσει την κασέτα μουσικής για το μάθημά του. Έτσι, για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μαθήματος, χρησιμοποίησε τις κασέτες που είχε μαζί του εκείνη την ημέρα, μεταξύ των οποίων σάλσα και merengue και αυτοσχεδίασε, προσαρμόζοντάς το σε αυτή τη μουσική. Η τάξη του το λάτρεψε και έτσι γεννήθηκε το Zumba Fitness. Στη συνέχεια καθιέρωσε τέτοιου είδους μαθήματα στην Κολομβία και το 2001 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου έκανε γνωστή την μέθοδό του.

Η Ζumba δεν είναι μάθημα χορού αλλά πρόγραμμα γυμναστικής, ξεκαθαρίζει η Δήμητρα Σταμούλη, πιστοποιημένη Zumba Instructor, μιλώντας για αυτό που αγαπά περισσότερο στο mama365.gr. «Ωστόσο, ο ασκούμενος αποκτά μια βασική γνώση ρυθμών και χορών, αποκτώντας μια σχετική χορευτική δεινότητα!» 

«Το Zumba Fitness είναι η πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης με σλόγκαν "Ditch the work out... Join to the Party" (Αφήστε την προπόνηση και πιάστε το πάρτι), διότι πραγματικά ο ασκούμενος έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα πάρτι: χορεύει και δεν ανυπομονεί να τελειώσει το «μαρτύριό» του, κοιτάζοντας συνεχώς το ρολόι, όπως στα υπόλοιπα είδη γυμναστικής», υπογραμμίζει.