Ελληνικοί- Παραδοσιακοί Χοροί

Οι ελληνικοί Παραδoσιακοί χοροί είναι αναρίθμητοι, δεν έχουν τέλος.Πολλά και τα οφέλη αυτών των χορών στην ανάπτυξη των παιδιών και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.
 Με την προσθήκη στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού, μέσα από τον οποίο εκφράζονται έντονα συναισθήματα για τον τόπο και το λαό, την ιστορία του, τη λεβεντιά του καλλιεργείτε το σώμα και ο νους μας. Οι Παραδοσιακοί μας χοροί μας προσφέρουν επικοινωνία, ψυχαγωγία, άσκηση και εκπαίδευση. Είναι το μέσο έκφρασης έντονων συναισθημάτων και ο πιο σημαντικός σύνδεσμος με τις παραδόσεις μας. 
Οι Παραδοσιακοί χοροί για του Έλληνες της διασποράς, είναι μέρος της ζωής τους, είναι η επαφή τους με την πατρίδα. Η μουσική καλεί μικρούς και μεγάλους, σε κινήσεις τόσο γνώριμες εδώ και αιώνες, που δεν χρειάζονται καν εκπαίδευση, απλά ακούν την μουσική και χορεύουν. 
Δεν αργούν να σχηματισθούν Κυκλικοί σχηματισμοί, λεβέντες νέοι και λυγερόκορμες κοπέλες αλλά και υπερήφανοι ασπρομάλληδες, που εκτελούν περήφανα όμορφες φιγούρες. 
Οι παραδοσιακοί χοροί στην Ελλάδα παρουσιάζουν τεράστια ποικιλία. Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τους δικούς της χορούς, οι οποίοι διαφέρουν ακόμη και από χωριό σε χωριό.
 Αυτή η διαφορά των χορών οφείλεται σε λόγους όπως ο τρόπος ζωής των κατοίκων, το κλίμα, οι πόλεμοι και οι καταστροφές και άλλοι.