14-11-2020

Γλυφάδα: Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης με Θέμα: Η σωματοποίηση των συναισθημάτων μας

Νέα ομάδα προσωπικής ανάπτυξης

 Θέμα: Η σωματοποίηση των συναισθημάτων μας


  Ημερομηνία έναρξης: 14 Νοεμβρίου 2020

 Η ομάδα αποτελείται από ένα κύκλο 20 συναντήσεων που θα πραγματοποιείται ανά δεύτερο Σάββατοστις 18:00 στο χώρο του Dance your Soul.

Η πανδημία, το αυξημένο στρες, η αβεβαιότητα, η μοναξιά, μια αλυσίδα ανήσυχων σκέψεων μπορεί να αφυπνούν ή και να εντείνουν δύσκολες καταστάσεις του παρελθόντος.

Το σώμα μας, αποτελώντας την αποθήκη καταπιεσμένων συναισθημάτων, μη ικανοποιημένων αναγκών και επιθυμιών αναζητά την προσοχή και την φροντίδα μας μέσα από την εκδήλωση δυσάρεστων σωματικών εκδηλώσεων.

Το Dance your Soul διοργανώνει μία ομάδα με στόχο να δώσει χώρο στην έκφραση και την επικοινωνία, την επεξεργασία δύσκολων συναισθημάτων και την κατανόηση των συμπτωμάτων που σωματοποιούνται.

Είναι μια ομαδική διαδραστική εμπειρία με ψυχοεκπαιδευτικό χαρακτήρα για την αναγνώριση των συμπτωμάτων και την κατανόηση του τρόπου με τον οποίον επιδρά η σκέψη μας πάνω σε αυτά.

Μέσ’ από την εξοικείωση με τεχνικές ενσυνειδητότητας (mindfulness) θα εστιάσουμε στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων και την ανάγκη δημιουργίας δρόμων επικοινωνίας με το σώμα. Παράλληλα, η βιωματική αυτή εμπειρία θα βοηθήσει τα μέλη να συνδημιουργήσουν ένα ασφαλές πλαίσιο για να αγγίξουν με σεβασμό και κατανόηση δύσκολα συναισθήματα, ενδυναμώνοντας τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να πάνε μπροστά, αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες.

Συντονίστρια ομάδας: ΧατζημιχαηλίδηΑννίτα Κοινωνική Λειτουργός, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, Ειδικευόμενη Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια.

Για τη συμμετοχή σας στην ομάδα, χρειάζεται να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία