21-01-2017

Ανακουφιστείτε από το άγχος!

Ένα σεμινάριο για όποιον θα θέλει να ξαναβρεί τη Χαρά και την ηρεμία στη ζωή του.
-Πως δημιουργείται το άγχος καθώς και πως εκδηλώνεται (ψυχικά _ σωματικά)
-Έχετε Άγχος; Ειδικά Τεστ για να δείτε τα ποσοστά άγχους που βιώνετε στην καθημερινότητά μας
-Τρόποι και Τεχνικές χαλάρωσης (βιωματικές)
-Ανοιχτή ομάδα για συζήτηση επί μέρους μορφών άγχους όπως : (κοινωνικής έκθεσης, αποτυχίας, αλλαγής, φθοράς, απώλειας)

Εισηγήτρια : Χριστογιαννοπούλου Κατερίνα (Ba Middlesex University, counseling)
Ημέρα διεξαγωγής : Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
Ώρες διεξαγωγής : 11:00 – 15:00 
Τόπος διεξαγωγής : Dance your Soul - Glyfadas 
Λ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 8

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε :
τηλ. : 210 8986045-6 κ. Μπερτσιμά Ιωάννα

Ή μέσω inbox στη σελίδα μας στο fb: Dance your soul - Glyfada ή στο email της ιστοσελίδας μας: danceyoursoul.gr@gmail.com 

Λίγα λόγια για το άγχος.
Το άγχος είναι ένα συναίσθημα που σχετίζεται άμεσα με την ανησυχία και το φόβο για το μέλλον. Όταν λέμε ότι έχουμε άγχος συχνά εννοούμε την έντονη ανησυχία μας για ένα μελλοντικό γεγονός το οποίο δε μπορούμε να ελέγξουμε. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρο και συγκεκριμένο (συνειδητό). Ωστόσο, υπάρχουν φορές που βιώνουμε έντονο στρες χωρίς να υπάρχουν σαφείς αιτίες γι αυτό. Έτσι μπορεί να νιώθουμε ένα ακαθόριστο βάρος στην καρδιά, η αναπνοή μας να δυσκολεύει, ένα αίσθημα δυσφορίας και ασφυξίας να μας κατακλύζει, ακόμα και τη στιγμή που όλα πηγαίνουν θαυμάσια στη ζωή μας. Κι αυτό μοιάζει τρομακτικό, διότι, δεν υπάρχει σαφής λόγος να αισθανόμαστε έτσι. Το κορμί μας είναι σε ένταση, οι κινήσεις μας κοφτές, το στομάχι μας ανακατεύεται, όλα τα κύτταρα μας διαμαρτύρονται λες και πνίγονται. Σ’ αυτή την κατάσταση αναγνωρίζουμε ότι βιώνουμε άγχος αλλά χωρίς σαφή αιτία. Είναι ένα άγχος ασυνείδητο που συνδέεται με αιτίες που ακόμα δεν έχουν γίνει συνειδητές, αλλά ωστόσο, ταλαιπωρούν την ψυχή και το κορμί μας. Διότι το στρες εκδηλώνεται ψυχοσωματικά. 
Σ’ αυτό το σεμινάριο θα ανακαλύψουμε μέσα από τεστ τα ποσοστά του άγχους μας. Θα δούμε πως αυτό δημιουργείται και πως επηρεάζει ορμονικά, σωματικά και συναισθηματικά τον οργανισμό μας. Θα γνωρίσουμε τρόπους χαλάρωσης και τεχνικές στις οποίες θα πειραματιστούμε βιωματικά. Θα γίνει επίσης ανοιχτή συζήτηση όπου ο καθένας θα μπορεί να εκφράσει τις απορίες του και να λάβει απαντήσεις στα «γιατί» και τα «πως» που έχει. Στόχος να έρθουμε πιο κοντά στον Εαυτό μας μειώνοντας και απομυθοποιώντας το χειρότερο ίσως εχθρό του. Το Άγχος.

Χριστογιαννοπούλου Κατερίνα

Η Χριστογιαννοπούλου Κατερίνα είναι Σύμβουλος (counsellor). Έχει δίπλωμα στη Συνθετική Συμβουλευτική από το COSCA (Counselling and Psychotherapy in Scotland). Bachelor στη Συνθετική Συμβουλευτική απο το πανεπιστήμιο Middlesex της Μ. Βρετανίας (Ba in Integrative Counselling Middlesex University). Δίπλωμα τριετούς φοίτησης στη Συμβουλευτική από το κολλέγιο N.H.S (Ανθρωπιστικών Σπουδών και Εναλλακτικών Θεραπειών). Έχει παρακολουθήσει αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια μεταξύ των οποίων:
Διαταραχές εαυτού, Μετατραυματικό Σύνδρομο και το Υπερπροσωπικό (2007 N.H.S)
Σεμινάριο 51 ωρών για τη θεωρία και τις τεχνικές της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Συμβουλευτικής. (2008-2009 Σπανός Γεώργιος)
Μαθήματα Ψυχοογκολογίας (2009 Νοσοκομείο Μεταξά)
Διετές σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης 200 ωρών “Μύθοι, Όνειρα, Αρχέτυπα”. (2011-2013 Μανώλης Σκούληκας)
Η προσωπικότητα και η αλληλεπίδρασή της με το Στρες και το Τραύμα (2013 Deree)
Προσωπική εργασία θεραπείας του Μετατραυματικού Στρες (2014 – 2015 Bodynamic– Σύστημα σωματικής ψυχοθεραπείας και ανάλυσης)

Και πλήθος άλλων σεμιναρίων τα οποία αφορούν την επαγγελματικής της κατάρτιση καθώς και την προσωπικής της εξέλιξη.
Έχει εντρυφήσει μέσω της προσωπικής της θεραπείας σε μοντέλα όπως: ψυχοδυναμικό, ομαδικό αναλυτικό, συμπεριφορικό-γνωσιακό, θεραπεία σχημάτων, θεραπεία τραύματος.
Ασκεί τη συμβουλευτική σε επίπεδο ατομικό και ζεύγους.
Εισηγήτρια σε σεμινάρια καθώς και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης για θέματα όπως: άγχος, κατάθλιψη, προβλήματα χαρακτήρων, σχέσεις, αυτοεκτίμηση, χαρά, επαγγελατική επιτυχία. 

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής καθώς και της Ευρωπαικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.