31-08-2014

Χορός και ζεύγος

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μια από τις καλύτερες ασχολίες στη ζωή ενός ζευγαριού, είναι η εκμάθηση χορού.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι σύντροφοι βρίσκουν κάποιες πολύτιμες ώρες μέσα στην εβδομάδα τις οποίες αξιοποιούν μόνο για τη σχέση τους. Ας μην ξεχνάμε ότι για ένα παντρεμένο ζευγάρι, αυτές οι ώρες είναι δυσεύρετες και πολύτιμες. Ειδικά στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά στο σπίτι τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Ωστόσο σημαντικότατη ασχολία αποτελεί και για ζευγάρια χωρίς δεσμεύσεις γάμου. Είναι πολύ σημαντικό  να διερευνώνται τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες, όταν είναι ακόμα νωρίς, πριν αυτά γιγαντωθούν και δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα.

Τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες των ζευγαριών, φαίνονται αμέσως στην αλληλεπίδρασή τους όταν χορεύουν. Στην πορεία των μαθημάτων, όσο βελτιώνεται η χορευτική σχέση, υπάρχει εμφανής βελτίωση και της ερωτικής τους σχέσης. Φανταστείτε πόσο μεγάλη εξέλιξη θα υπάρξει σε ένα ζευγάρι που κάνει παράλληλα μαθήματα χορού αλλά και συνεδρίες life Coaching!

 Μέσα από το χορό το ζεύγος δουλεύει συναισθήματα όπως η εμπιστοσύνη, ο φόβος, ο θυμός, η αυτοπεποίθηση, ο πόνος και το στρες χωρίς να μιλήσει γι΄ αυτά.

  Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα από τα βασικότερα κομμάτια είναι η σεξουαλική ζωή του ζεύγους. Μέσα από χορούς όπως το Tango, ο χορός του πάθους ή η Rumba ο χορός του έρωτα, δουλεύουμε σκέψεις και ένστικτα που οι σύντροφοι έχουν βάλει “στο συρτάρι”, παρασυρόμενοι από τα καθημερινά προβλήματα και τις υποχρεώσεις.

Στο τέλος, τα πράγματα είναι απλά... it takes two to tango.