18-11-2014

Γυμνάζομαι με το χορό..; Ναι, πως όμως;

Ο χορός αποτελεί στις μέρες μας τη νέα τάση με στόχο τη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Πολλά γυμναστήρια, κέντρα, studio, σύλλογοι αλλά και χιλιάδες σχολές χορού προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από μαθήματα που σας επιτρέπουν να μάθετε διάφορα στυλ χορού, συνδυάζοντας την απώλεια βάρους και τη εκγύμναση του σώματος με τη διασκέδαση.

Ο χορός είναι για όλους καθώς ενσωματώνει κινήσεις του σώματος σε τέμπο και ρυθμό. Τα είδη του χορού ποικίλουν ανάλογα την τεχνική, τον ρυθμό, την πολυπλοκότητα της κίνησης και τη διάρκεια! 

      Με τη Zumba ® τονώνουμε τους μυς αλλά και το καρδιαγγειακό σύστημα,ενεργοποιείται ο μεταβολισμός μας καίγοντας πολλές θερμίδες (350-650 την ώρα!), διώχνουμε το περιττό λίπος και απογειώνεται η διάθεση μας στα ύψη!

Στους latin χορούς πέρα απ’ τα καρδιαγγειακά και μυοσκελετικά οφέλη έχουμε έναν πλήρη σωματικό έλεγχο με σύντομα εμφανή αποτελέσματα απ’ τη βελτίωση της στάσης του σώματος. Το σώμα «μακραίνει» με τον πιο φυσικό και ομοιόμορφο τρόπο!

Tο freestyle προσφέρει εξαιρετική άσκηση για ολόκληρο το σώμα υπό τους ήχους διασκεδαστικής και ξεσηκωτικής μουσικής. Συνδιάζει απομονωμένες κινήσεις και πληθώρα βημάτων με τα χέρια (συμπεριλαμβάνονται ώμοι, καρποί, δάχτυλα, αγκώνες) , το κεφάλι και λαιμό, γοφούς, γόνατα ακόμα κ τους αστράγαλους!

To stretching περιλαμβάνει μυϊκές διατάσεις οι οποίες προσφέρουν σπάνια πλεονεκτήματα στον ασκούμενο και του δίνει τη δυνατότητα επίγνωσης των ορίων του σώματός του. Με τη βοήθεια του stretching επιτυγχάνουμε μυϊκή χαλάρωση, ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους, ελάττωση του άγχους και της έντασης (αυτό ισχύει για όλα τα είδη χορού φυσικά), προλαμβάνουμε τυχόν τραυματισμούς, ανάπτυξη ευκαμψίας, εννοείται η βελτίωση φυσικής κατάστασης και συμμετρίας και ανάπτυξη αυτοπειθαρχίας!

Λαγουδάκη Ειρήνη (Δασκάλα χορού, πιστοποιημένη σε χοροθεραπευτικές γνώσεις- Μόνιμη συνεργάτης του κέντρου Dance your soul)