30-10-2014

Ο χορός βοηθάει στην απώλεια βάρους

Είναι γνωστό ότι ο χορός συμβάλλει στη ψυχική μας ισορροπία και ανάταση.

Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερο μέρος των ειδικών, γράφουν ότι ο χορός προσφέρει αλλαγές στο σώμα, που βελτιώνουν την εικόνα και ανεβάζουν τη διάθεσή μας.

Ποιες είναι όμως αυτές οι αλλαγές;

Ο χορός αποτελεί μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις, ανεξάρτητα από το είδος του, την ένταση και το ρυθμό του. Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Μέσω του χορού διατηρούμε και βελτιώνουμε την ευκινησία μας, μαθαίνουμε να ελέγχουμε το σώμα μας και βελτιώνεται η ισορροπία μας.




Μαθαίνουμε να γυμνάζουμε όλους τους μυς:

~ Κορμό

~ Χέρια

~ Πόδια

~ Γλουτούς

~ Ώμους

Παρακάτω αναφέρονται κάποια βασικά Tips που θα σας βοηθήσουν ώστε να χάσετε ευκολότερα και γρηγορότερα τα περιττά κιλά, ενώ ταυτόχρονα κάνετε το αγαπημένο σας χόμπι….

~ Έλεγχος της διατροφής σας π.χ. Προσέξτε τις θερμίδες του καφέ

~ Προσαρμόστε τις συνήθειες σας π.χ. Περπατήστε για να πάτε στο κέντρο Dance your Soul !!!

~ Κρατήστε ημερολόγιο χορού! Η καταγραφή των επιτευγμάτων σας είναι ένας υπέροχος τρόπος να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να εστιάσετε καλύτερα το στόχο σας

~ Ενυδάτωση: Πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας

~ Καλό πρωινό! Ένα καλό πρωινό μας δίνει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα!

~ Κανόνας διατροφής: Μικρά και συχνά γεύματα. Μη στερηθείτε κανένα γεύμα μέσα στην ημέρα σας.

~ Δράστε σαν παιδιά… παίξτε, τρέξτε…. Ακόμα καλύτερα…. Κάντε τα όλα αυτά μαζί με τα παιδιά σας. Έτσι θα γυμνάζεστε και ταυτόχρονα θα διαθέτετε πολύτιμο χρόνο στα μικρά αυτά πλασματάκια!

  Ειρήνη Λαγουδάκη Δασκάλα χορού, πιστοποιημένη σε χοροθεραπευτικές γνώσεις. Μόνιμη συνεργάτης του κέντρου "Dance your Soul"