09-09-2014

Ο χορός δεν έχει ηλικία!

Ο χορός δεν αποτελεί μάθημα, το οποίο μπορείς να το διαβάσεις και να το μάθεις απ΄ έξω.

Ο χορός δεν είναι απλά μια άσκηση σε ένα γυμναστήριο, όπου θα κουραστείς και θα δυσκολευτείς να συνεχίσεις αν δεν είσαι αρκετά προπονημένος.

Ο χορός είναι τέχνη, ο χορός είναι έκφραση, ο χορός είναι εκείνο το υπέροχο συναίσθημα που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν ακούν μια μουσική που τους αγγίζει και τους εκφράζει.

Αυτή την ανάγκη να κινήσουν το σώμα τους, να μετατοπιστούν στο χώρο, να σηκώσουν τα χέρια τους και να νιώσουν ότι απελευθερώνονται!

Αυτό είναι ο χορός και κανένα ρόλο δεν παίζει αν είσαι δέκα, είκοσι, σαράντα ή εξήντα χρονών!

Όλοι μπορούμε να χορέψουμε μόνο και μόνο επειδή περπατάμε!

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο, οι οποίοι αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος να αναβάλλουν άλλο την ανάγκη τους να χορέψουν και αποφάσισαν να γραφτούν σε μια σχολή χορού,

Και μέσα από ομολογίες δικές τους, φαίνεται ότι είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήραν ποτέ στη ζωή τους.

Οι ίδιοι παραδέχονται ότι η ζωή τους έχει πάρει μια νέα πορεία. Είναι πιο ενεργητικοί στην καθημερινότητά τους, αφού μέσα από το χορό κάνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση τη γυμναστική που χρειαζόντουσαν.

Έχουν κάνει νέους φίλους μιας και οι άνθρωποι που μαθαίνουν χορό, γνωρίζουν παράλληλα και νέους ανθρώπους με τους οποίους έχουν τουλάχιστον ένα κοινό…. Την αγάπη τους για το χορό!

Άρα ο χορός δεν είναι μόνο μια άσκηση, μια δραστηριότητα η οποία μένει παγιδευμένη στους τέσσερις τοίχους της σχολής χορού. Αντίθετα, μπορείς να χορέψεις τους χορούς που μαθαίνεις και έξω από τη σχολή. Σε ένα μαγαζί για χορό, σε μια δεξίωση, σε ένα γάμο, σε ένα πάρτι με φίλους. Και αυτό μπορούν να το κάνουν όλοι! Μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, άνθρωποι παντρεμένοι, άνθρωποι που έχουν κάνει παιδιά και μάλιστα μπορούν να μάθουν και τα παιδιά τους να χορεύουν! Άνθρωποι ηλικίας 50, 60 ή και 70 χρονών!

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις μαθήματα χορού….

Τι περιμένεις λοιπόν;