Smooth- Ballroom χοροί

Ο όρος «χοροί ballroom» έχει αποκτήσει κατά καιρούς διάφορες ερμηνείες, ενώ υπάρχει διάσταση απόψεων πάνω στη σημασία του όρου ακόμα και ανάμεσα σε ειδικούς. Κάποιες εκδοχές προβάλλουν τους χορούς Ballroom ως χορούς που χορεύονται σε μεγάλες αίθουσες. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι χοροί που χορεύονται με τη συνοδεία ορχήστρας. Γενικά, οι εκδοχές είναι πολλές, όλες όμως συμφωνούν στο ότι οι Ballroom χοροί είναι ουσιαστικά χοροί για παρτενέρ.
 Η αρχική ερμηνεία ήταν ο χορός για ζευγάρια (παρτενέρ) σε μεγάλη αίθουσα χορού. Εκείνη την εποχή Ballroom χοροί θεωρούνταν οι απαλοί χοροί με προοδευτική κίνηση στο χώρο, όπως το Waltz. Ακόμα και σήμερα, σε επαγγελματικό επίπεδο, υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για τους Ballroom χορούς, καθώς κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι Ballroom είναι μόνο οι απαλοί χοροί, αποκλείοντας τους Latin χορούς από την κατηγορία. 
Το σίγουρο είναι ότι οι ευρωπαϊκοί – κοινωνικοί χοροί γνωστοί και αναλοίωτοι μέσα από το πέρασμα του χρόνου, ευγενικά δείγματα της αριστοκρατικής καταγωγής τους αποτελούν το βασικότερο μέρος κάθε χορευτικής εκδήλωσης στις μέρες μας. Περιλαμβάνουν τους χορούς Tango, Waltz,Fox Trot, Quick Step, Viennese Waltz. 
Οι Ευρωπαϊκοί χοροί προσφέρουν καλό παρουσιαστικό, έλεγχο στο σώμα, καλή ισορροπία και εναλλαγή απαλότητας – κοφτής κίνησης, αρμονία, υψηλή τεχνική και άψογο στυλ.